Drenthe College is een regionaal opleidingen centrum voor MBO en volwasseneducatie en verzorgt voor meer dan 8.500 jongeren en volwassenen onderwijs gespreid over de gehele provincie Drenthe. Kern Locaties zijn Assen, Emmen en Meppel. Er zijn op dit moment 1000 medewerkers werkzaam bij Drenthe College.

Drenthe College heeft voor het uitvoeren van haar dagelijkse postkamer werkzaamheden gekozen voor de Slimme Scanoplossing DocYard.

Voor een drietal documentenstromen, namelijk: studentendocumenten, document HR proces en inkomende post, zal DocYard ingezet gaan worden om zowel analoog binnen gekomen als via email binnengekomen documenten te verwerken.

Verwerking zal ondermeer bestaan uit het (automatisch) classificeren van binnenkomende documenten, het (automatisch) toekennen van metadata aan de documenten, het op basis van businessrules routeren van documenten aan medewerkers binnen de organisatie, en het exporteren van de documenten in gecomprimeerd PDF\A formaat naar het JOIN, het Document Management Systeem van het Drenthe College.