De Gemeentelijke Kredietbank in Assen is een organisatie die mensen ondersteunt bij het (weer) financieel op orde krijgen van hun privé leven. Hierbij kan gedacht worden aan Schuldregelingen en Onder bewind stelling. Tot 2015 werden de binnenkomende documenten gescand en handmatig gekoppeld in Extendis (DMS). In 2015 heeft de Gemeentelijke Kredietbank Assen besloten om na een pilot van 3 maanden DocYard aan te schaffen om de dagelijkse binnenkomende post (papier) te verwerken.

Na het scannen van de binnenkomende post, met Kodak Capture Pro, wordt deze in DocYard voorzien van de benodigde indexvelden waarna een tiff-bestand met een xml-bestand wordt aangeboden aan Extendis (DMS). Deze bestanden zijn voorzien van een documentclassificatie, klantkoppeling en behandelaar/behandelrol. Op deze manier worden de documenten bij binnenkomst in Extendis (DMS) meteen gerouteerd naar de juiste behandelaar/rol.

In januari 2017 heeft de Kredietbank besloten om de Docuwork Classificatie Module aan te schaffen. Deze module classificeert de binnenkomende documenten en voorziet deze van een documenttype. Door een zelf lerend mechanisme in deze module kan tot 95% van de documenten automatisch worden voorzien van een documentclassificatie. Ook wordt sinds januari 2017 een deel van de inkomende e-mail berichten door DocYard verwerkt. DocYard leest vooraf gedefinieerde e-mail boxen uit en kan deze splitsen in het e-mail bericht en de bijlagen. Deze kunnen afzonderlijk maar ook als geheel aangeboden worden aan Extendis (DMS).

De toegevoegde functionaliteiten leveren een mooie besparing op binnen de organisatie.